دریاچه تار جزو مناطق نمونه گردشگری شهرستان دماوند بوده و در قلب کوههای این منطقه واقع شده است.
این دریاچه در شمال شهر دماوند و در اثر یک زمین لغزش باستانی ایجاد گردیدهاست. مسیرهای دسترسی به دریاچه از روستای چنار شرق و از منطقه دلیچایی به سمت روستای هویر است.
افسانههای زیادی درباره خصوصیات جادویی دریاچه بهخصوص برای کسانی که شب را در دیاچه سپری میکنند گفته میشود. ماهیگیران معمولاً شب را در کنار دریاچه سپری میکنند و صبح به دریاچه هویر برای صید قزل آلا میروند. سطح دریاچه در فصول سرد سال یخ میزند.
داستانهای زیادی از گنجهای پنهان در دل دریاچه و اطراف آن حکایت دارد.
موقعیت جغرافیایی:
موقعیت جغرافیایی منطقه ای که دریاچه “تار” در آن واقع شده به گونه ای است که گرداگرد آن را با فواصل متفاوت، کوههایی احاطه کرده اند که نسبت به سطح دریاچه از ۵۰ تا ۵۰۰ متر ارتفاع دارند.
وجود این ارتفاعات در کنار یکدیگر بدون آنکه دره ای آن را شکافته باشد موجب پیدایش گودالی شده است که این دریاچه در همین گودال تشکیل شده است.
این دریاچه که در میان خط الرأس “دو برار” و “زرین کوه” محصور شده، یکی از دریاچه های آب شیرین ایران است که طول آن بیش از یک کیلومتر و عرض آن در حدود ۲۵۰ متر است.
حوزه آبخیز:
حوزه آبخیز دریاچه “تار” و “هویر” در طول جغرافیایی ۵۲ درجه و ۱۵ دقیقه و ۲۰ ثانیه تا ۵۲ درجه و ۱۲ دقیقه شرقی واقع شده است. عرض جغرافیایی آن حد فاصل ۳۵ درجه و ۴۲ دقیقه و ۲۰ ثانیه شمالی تا ۳۵ درجه و ۴۶ دقیقه شمالی واقع شده است. این حوزه آبخیز از شمال به خط الرأس ارتفاعات کوه چنگیز چال و قره داغ و از جنوب به خط الراأس زرین کوه منتهی می شود.
Leave A Comment
You must be logged in to post a comment.